REGLER I OUTLOOK Webmail

Start med å logge inn på NMBU-mailen din gjennom Outlook.                                                          Hvis du benytter web-utgaven av OUTLOOK kan du gjøre her: https://webmail.nmbu.no/ .        For de som benytter OUTLOOK direkte på pc’en , vil det være en annen guide her.

Når du logger inn på Outlook vil siden se omtrent sånn ut :

Når du har kommet til denne siden, trykker du på tannhjulet i høyre hjørnet :

Videre trykker du på Alternativer som ligger helt nederst på listen som kommer opp når du trykker på tannhjulet :

Når du da har trykket på Alternativer, vil du komme til denne siden :

På venstre siden av denne siden har du en liste med alternativer. Her skal du trykke på organiser e-post som er nummer to på listen av alternativer :

Siden som da kommer opp vil se slik ut:

Her trykker du på plusstegnet. Da vil du få opp denne menyen, hvor man deretter trykke der det står  «Opprett en ny regel for innkommende medlinger…» :

Da vil denne boksen komme opp:

Den første linja som heter navn, gir deg muligheten til å navngi regelen din:

Linje to som heter » *Når meldingen mottas, og:  «,  vil gi en rekke alternativer når det gjelder hva regelen skal omhandle, som vist nedenfor på bilde. Da kan man bestemme alt fra om det skal gjelde eposter som kommer fra en spesiell person, inneholder spesielle ord etc.

Linje tre som heter «Gjør følgende: «, vil gi en rekke alternativer når det gjelder hva som skal skje med eposten som inneholder betingelsen du satte i linje 2.

Deretter er det bare å trykke lagre og den nye regelen vil da være i bruk!