Konfigurering av to-faktor autentisering

I forbindelse med innføring av Office365 blir det nødvendig å benytte to-faktor autentisering for å benytte NMBU sine IT tjenester når du er utenfor campus.

For å sette opp to-faktor autentisering gå hit:
På NMBU campus blir du logget direkte inn, mens off campus må du logge inn med brukernavn og passord.

Du får på innlogget side følgende alternativer:

Her kan en velge forskjellige godkjenningsalternativer. De naturlige å velge mellom er:

Benytte SMS som kilde – velg da «tekstkode til godkjenningstelefon» Her vil mobilnr du evnt har registrert på brukerdata være automatisk fyllt inn og trenger kun å godkjennes til bruk her.

Benytte Microsoft sin «Authenticator» app.  velg da «Varlse meg gjennom appen» Appen autenticator finner en ved å laste ned enten fra Apple Store eller Google play.

For å sette opp bruk av Microsoft Authenticator appen trykk på knappen «Konfigurerer authenticator appen» og følg veiviseren som følger der.

1. Søk og last ned appen «Microsoft Authenticator» Google Play for Android og Apple Store for iPhone. Vent med å starte appen.
  2. Logg deg på https://office.com (epostadressen.din@nmbu.no).
  3. Gå til https://aka.ms/mfasetup (Du for opp bildet over «Ytterligere sikkerhetsbekreftelse).
  4. Velg Mobilapp, Hak av for «Bruk bekreftelseskode» og trykk Konfigurer.
  5. Du vil nå få opp en QR-kode, og denne skal du skanne med Microsoft authenticatorappen på mobiltelefonen din.
  6. Start Microsoft Authenticator på mobiltelefonen din og velg «Legg til konto».
  7. Velg «Jobb- Eller skolekonto». OBS! Det er viktig at du tillater appen og bruke kameraet på din telefon når den ber om det. (Kameraet aktiveres nå på telefonen slik at du kan lese QR-koden du har fra Outlook Web App med kameraet på telefonen din).
  8.  Neste… følg anvisninger og skriv inn kode i nettleseren.

Mer informasjon om to-faktor autentisering kan du lese hos Microsoft her