VPN på Ubuntu

Følgende er satt opp og testet på Ubuntu 18.04.

1.Åpne opp terminalen og skriv inn følgende kommandoer:

sudo apt-get update
sudo apt-get install network-manager-l2tp
sudo apt-get install network-manager-l2tp-gnome

2.  Åpne Wi-Fi-instillinger og trykk på «Network» på venstresiden.

3. Trykk på «+» Til høyre for VPN og velg så «Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP)»

4. Skriv inn følgende informasjon:

Name: VPN NMBU

Gateway: vpn.nmbu.no

User name: brukernavn@nmbu.no

Password: Passordet ditt på NMBU sine tjenester (Du må muligens klikke på spørsmålstegnet og så velge «Store the password only for this user» hvis du ikke klarer å skrive

5. Trykk på IPsec Settings..

6. Trykk på «Enable IPsec tunnel to L2TP host og skriv inn følgende informasjon:

Pre-shared key: Skriv inn delt hemmelighet her. Delt hemmelighet finner du på www.brukerdata.nmbu.no under personlig på «Din VPN-nøkkel for L2TP kobling».

7. Trykk på Advanced og skriv inn det følgende:

Phase1 Algorithms: 3des-sha1-modp1024

Phase2 Algorithms: 3des-sha1

8. Lukk IPsec Settings og trykk inn på PPP Settings

9. Trykk på «Use Point-to-Point encryption (MPPE)

10. Trykk på «OK» og så på «Add». VPNen skal nå være ferdig satt opp