VPN for Windows 10

IT har som et ledd i både å forbedre brukeropplevelse og å øke sikkerheten, vi har nå gjort klar en ny VPN løsning. Den nye løsningen finner du her: https://na.nmbu.no. Den krever to-faktor og sikkerpålogging dersom man ikke er på campus.

Har du en pc fra NMBU kan du installere VPN-klienten først via Software Center før du åpner nettsiden over.

Første gangen du trykker på “VPN-Student”, trenger du å installere en VPN klient. Du vil få opp følgende bilde:

Velg “Download” og kjør filen som blir lastet ned. Installasjonen kjører i bakgrunnen og gir ingen beskjed om at den er ferdig. Vent 20 sekunder før du trykker på “Click here”.

Velg «Åpne F5 Networks VPN» på vinduet som kommer opp:

På det neste bildet som dukker opp når klienten prøver å koble til, velger du det første valget: «Add this site to your Trusted Sites list, and always allow running Network Access/Application Tunnels from this site.»

Du kan se at klienten er koblet til og du finner også et status vindu ved å trykke på ikonet på oppgavelinjen.

Neste gang du har behov for VPN, går du bare til https://na.nmbu.no i din favoritt nettleser, og du blir logget på automatisk.