VPN for Ubuntu

Her er en kort guide for å koble til VPN på NMBU. Begynn med å velge «Configure VPN» fra lista over nettverk.
ubuntuvpn1

Klikk «Add» som vist i bildet under.
ubuntuvpn2

Velg “Point-to-Point Tunneling Protocol” og trykk create.
ubuntuvpn3

Fyll inn informasjonen som vist i bildet under: Skriv vpn.nmbu.no som gateway, skriv inn ditt brukernavn og passord på NMBU. Under NT Domain skriver du: nmbu.no
Screenshot 3

Velg «Advanced». Da vil bildet under komme opp. Huk av for “Use Point-to-Point encryption”, pass også på at «MSCHAP» er av. Trykk så “Ok” og “Save” på vinduet som dukker opp.
Screenshot 4

For å koble til VPN gå til «VPN Connections» fra nettverksmenyen og klikk på «VPN NMBU».
ubuntuvpn6

PS! VPN bør kun benyttes når det er behov for det. Det kan være uheldig å route privat trafikk gjennom skolens servere.