VPN for Mac

IT har som et ledd i både å forbedre brukeropplevelse og å øke sikkerheten, vi har nå gjort klar en ny VPN løsning. Den nye løsningen finner du her: https://na.nmbu.no. Den krever to-faktor og sikkerpålogging dersom man ikke er på campus.

Første gangen du trykker på “VPN-Student”, trenger du å installere en VPN klient. Du vil få opp følgende bilder:

Trykk på “Start” og kjør filen som blir lastet ned. Installasjonen kjører i bakgrunnen og gir ingen beskjed om at den er ferdig.

På det neste bildet som dukker opp når klienten prøver å koble til, velger du det første valget: «Always allow VPN connection from this site.»

Du kan se at klienten er koblet til og du finner også et status vindu som ser slik ut:

Neste gang du har behov for VPN, går du bare til https://na.nmbu.no i din favoritt nettleser, og du blir logget på automatisk.