VPN for Mac

Klikk på nettverksikonet i menylinjen øverst og og klikk på «Åpne Nettverks Preferanser»

Screen Shot 2014-12-03 at 14.21.54

Klikk på pluss ikonet (+) som merket av bildet nedenfor

Screen Shot 2014-12-03 at 14.22.54

Endre informasjonen i vinduet slik som står i vinduet nedenfor og klikk på «Lag»

3

Endre informasjonen i feltene merket med rød nedenfor slik som det står hvor du bytter ut brukernavn med ditt eget brukernavn etterfulgt av @nmbu.no. Deretter kan det være lurt å huke av for å vise vpn i meny linjen. Klikk deretter Godkjenningsinnstillinger (1) og Avansert (2) og følg instruksjonene som vist i bildene under. Klikk Bruk på dette vinduet etter du er ferdig med 1-2.

Screen Shot 2014-12-03 at 14.24.01

(1) Godkjenningsinnstillinger knappen gir deg muligheten til å skrive inn passordet ditt slik at du slipper å skrive den inn hver gang. Du må også skrive inn «Delt hemmelighet». På bildene nedenfor vil du finne en forklaring som viser hvor du finner dette. Skriv den inn og klikk på OK.

4

FINN DELT HEMMELIGHET:

Gå til: brukerdata.nmbu.no og logg inn med ditt brukernavn og passord (samme som Canvas, etc.)

NB! Om man logger inn med engangspassord på brukerdata så vil det ikke komme opp noen info under «personlig», derfor er det viktig at man logger på med brukernavn og passord på brukerdata.

5

Klikk på Personlig

6

Finn Delt Hemmelighet på bunnen:

7

(2) Avansert knappen gir deg mulighet til å huke av at du vil sende informasjon over VPN tilkoblingen. Huk den også av og klikk på ok.

Screen Shot 2014-12-03 at 15.31.38

Etter at du har klikket på bruk i forrige vindu vil du ha muligheten til å sette av og på VPN tilkoblingen i meny linjen øverst ved å klikke på knappen som er vist på bildet under. Merk at du må ha en aktiv internett tilkobling for at VPN skal fungere.

Screen Shot 2014-12-03 at 16.21.54