Viktige endringer for eksisterende studenter

IT systemer har blitt flyttet fra NVH/UMB over til felles løsninger i NMBU i sommer.

Hva er nytt for deg som student?

Hjemmeområder:

I sommer stengte ditt gamle hjemmeområde og fellesområde på UMB og NVH. Ditt nye hjemmeområde har fått bokstaven Z: Du vil fortsatt ha tilgang til det gamle hjemmeområdet, her er en oversikt over filbaner til de gamle hjemme/fellesområdene, slik at du kan kopiere data fra ditt gamle UMB/NVH hjemmeområde til ditt nye NMBU hjemmeområde.

Som student har du også fått 25 GB lagringsplass i Office 365(epostløsningen for studenter), det er ingen nye endringer i Office 365. I Offcie 365 finner du også blant annet Officeprogrammer som du kan benytte som skyløsninger eller velge å installere Office(gratis!) lokalt på din datamaskin.

Printere

Det er kommet nye printere og printerløsninger for studenter. Alle må registrere adgangskortet på nytt for å kunne printe. Saldoen fra det gamle printerløsningen vil bli flyttet over i starten av august. Det blir nå lettere å printe direkte fra private pc-er/nettbrett/mobiler. Les mer om studentenes printerløsninger her.

Remote Desktop

Ny remote desktop løsning for studenter, her får du tilgang til hjemmeområde og fellesområde, samt en rekke forskjellige programmer som f.eks. Office programpakka.         Les hvordan du kobler deg til remote desktop her.

VPN

Det blir ny VPN løsning for de studenter som ønsker å mappe opp det nye hjemmeområdet på sin private maskin. VPN benyttes også for å få en NMBU-IP, som gir deg tilgang til flere av bibliotekets artikkeldatabaser.