Veiledning for installasjon av ArcGIS

For å få ArcGIS må man ha bekreftelse av veileder på at man trenger dette. Bekreftelse sendes til dt@nmbu.no med navn på student. Etter dette er godkjent vil du få en lisenskode fra oss.

Sjekk systemkrav her

1. Registrer deg for å laste ned og aktivere ArcGIS på denne siden: http://www.esri.com/StudentEdition register
  2. Fyll ut skjemaetfilloutform
  3. Skriv inn din lisenskode her og velg aktiver activate
  4. Velg den nyeste versjonenselectversion
  5. Last ned «ArcGIS for Desktop» Hvis du har hatt en tidligere versjon av ArcGIS installert tidligere anbefaler produsenten at du kjører et eget verktøy for å avinstallere dette, som du finner øverst i listen.DownloadFiles
  6. Når du trykker «Download» får du spørsmål om du vil bruke en download manager som krever java. Hvis du får problemer med den er det mulig å laste ned på vanlig måte og.
  7. Velg hvor du vil lagre installasjonsfilen og last den ned. Åpne når ferdig, og følg instruksene på skjermen.
  8. Etter at installasjonen er gjennomført skal programmet aktiveres.
  9. Velg «Advanced (ArcInfo) Single Use» og trykk Authorize Now authorize
  10. «I have installed…»authorize2
  11. «Authorize with Esri now…»authorize3
  12. Fyll ut dette skjemaet authorize4
  13. Velg det som passer best for din bruk av programmet authorize5
  14. Skriv inn din motatte lisenskode authorize6
  15. Velg «I do not…» selv om du trenger disse. De vil bli aktivert med den ene koden du allerede har oppgitt. authorize7
  16. Gå videre uten endringer authorize8
  17. Ferdig! ArcGIS er klart til bruk authorize9

Ekstra: Hvordan legge til Spatial Analyst