Tips til studenter som bruker windows

I denne artikkelen finner du enkle tips og triks som er nyttige for deg som bruker windows operativsystem.

Oppdater Windows

Hold datamaskinene din oppdatert til enhver tid. Hold utkikk med Windows update og oppdater den når den ønsker det.

Rydd opp i Windowsregistre:

Windows lagerer ofte midlertidige filer for seg selv. Disse blir laget med god intensjon av Windows, men kan bli liggende og gjøre maskinen din tregere. Du kan enkelt rydde opp i disse med et program som CC Cleaner.

Raskere oppstart med msconfig

msconfig er et lite program  som gjør at du kan bestemme hvilke program som starter opp når du starter pcen. Vanligvis er det mange program som ikke trenger å starte sammen med windows, og som derfor bare gjør pcen tregere.

Følg denne guiden:
Du kan starte msconfig ved å gå på Start–>Kjør… og deretter skrive ‘msconfig’. Inne i msconfig velger du fanen som heter «Startup». Der ligger en oversikt over alle program som starter sammen med windows. Vanligvis er det stort sett bare antivirusprogram og evt Messenger o.l. som trenger å ligge der.

Etter at du har gjort deg ferdig trykker du «OK» og starter maskinen på nytt. Når du får startet på ny vil du få en beskjed om at du har gjort endringer. Om du ser noen programmer som mangler og som du gjerne ville hatt, så går du inn på msconfig igjen og legger dem til.

NB! Endringer i msconfig kan være litt komplisert. Du vil nok ikke klare å ødelegge noe om du gjør feil, men du kan hindre oppstart av en del essensielle program slik som antivirusprogram. Kom heller innom Datatjenesten, så kan vi hjelpe deg.