Synkronisere studentkort med printere på campus

Det er to ulike alternativer for å synkronisere studentkortet opp mot printersystemet:

Synkronisering ved hjelp av pålogging:

1. Gå til en ny skriver og legg kortet ditt på skriveren.

2. Skriveren vil si «unknown user» og spørre om PUK-kode. Trykk på «cancel» her, uten å skrive inn noen kode.

3. Du vil nå få muligheten til å logge inn. Logg deg inn med ditt vanlige brukernavn (uten @nmbu.no) og passord.

Studentkortet ditt vil nå være synkronisert, slik at du bare kan legge kortet på skriveren nesten gang du skal skrive ut.

Synkronisering ved bruk av PUK:

1. Gå til nettstedet https://print-web.nmbu.no/safecom/ og logg deg inn med brukernavn og passord for nmbu.

guide_print_login

2. Når du har logget deg inn velger du «setup»

guide_print_main

3. Deretter velger du «codes» også «generate new PUK» (Hvis det ligger en linje der fra et tidligere kort kan du slette den først, se notat nederst).

guide_print_generate

4. Denne koden skriver du ned på en lapp og tar med deg til nærmeste printer.

5. Legg kortet ditt på kortleseren til printeren. Printeren vil forsøke å logge deg inn. Fordi dette er første gangen du gjør dette må du skrive inn PUK-koden din for å synkronisere studentkortet ditt.

6. PIN-kode: Dette vil du få spørsmål om etter PUK-koden. PIN-koden er 1234

Når du har skrevet inn dette vil studentkortet og printerkontoen din være synkronisert. Du kan nå hente ut utskrifter ved å legge kortet ditt på printerens kortleser. Du trenger bare synkronisere studentkortet ditt en gang.

Om du mister eller får nytt studentkort må du synkronisere på nytt.

Slette gammel synkronisering:

1. Gå til https://print-web.nmbu.no/safecom/ og logg deg inn med brukernavn og passord.

2. Velg «Setup» og du kommer til en side hvor du ser den gamle registreringen, trykk på det rød krysset  bakerst. Alt er nå klart for ny synkronisering.