Synkronisere ansatt- og studentkort med printere på campus

Slik synkroniserer du dittt adgangskort opp mot printersystemet:

Synkronisering ved hjelp av pålogging:

1. Gå til en skriver og legg kortet ditt på skriveren.

2. Skriveren vil si «unknown user» og spørre om PUK-kode. Trykk på «cancel» her, uten å skrive inn noen kode.

3. Du vil nå få muligheten til å logge inn. Logg deg inn med ditt vanlige brukernavn (uten @nmbu.no) og passord.

Ansatt/studentkortet ditt vil nå være synkronisert, slik at du bare kan legge kortet på skriveren nesten gang du skal skrive ut.

Synkronisering i din nettleser ved bruk av PUK:

1. Gå til nettstedet https://print-web.nmbu.no/safecom/ og logg deg inn med brukernavn og passord for nmbu.

guide_print_login

2. Når du har logget deg inn velger du «setup».

guide_print_main

3. Deretter velger du «codes» også «generate new PUK».

Hvis du ser den gamle registreringen, trykk på det røde krysset bakerst. Velg da «Generate new PUK» (skriv denne ned). Alt er nå klart for ny synkronisering.

guide_print_generate

4. Koden du noterte fra forrige steg tar du med deg til nærmeste printer.

5. Legg kortet ditt på kortleseren til printeren. Printeren vil forsøke å logge deg inn. Fordi dette er første gangen du gjør dette må du skrive inn PUK-koden din for å synkronisere kortet ditt.

6. PIN-kode: Dette vil du få spørsmål om etter PUK-koden. PIN-koden er 1234

Når du har skrevet inn dette vil kortet ditt og printerkontoen din være synkronisert. Du kan nå hente ut utskrifter ved å legge kortet ditt på printerens kortleser. Du trenger bare synkronisere studentkortet ditt en gang.

Slette gammel synkronisering:

1. Gå til https://print-web.nmbu.no/safecom/ og logg deg inn med brukernavn og passord.

2. Velg «Setup» og du kommer til en side hvor du ser den gamle registreringen, trykk på det røde krysset  bakerst. Alt er nå klart for ny synkronisering.