Skrivere

For å kunne skrive ut må du først synkronisere id-kortet ditt mot printersystemet. Det er to måter å gjøre dette på. Nedenfor vil du finne guider for hvordan du kan gjøre dette.

PLOTTER: Informasjon om bruk av plotteren ved IMT finner du ved å klikke på denne lenken.

Fremgangsmåte nummer to, finner du lengre ned på denne siden.

Hvis du har erstattet et kort må du synkronisere det på nytt, men først må du slette den gamle registreringen, fremgangsmåte for dette finner du nederst på denne siden.

Synkronisere ved hjelp av PUK kode:

1. Gå til https://print-web.nmbu.no/safecom/ og logg deg inn med brukernavn og passord.

guide_print_login

2. Velg «setup» og deretter «codes» fra menyen.

guide_print_ans_main

3. Velg «Generate new PUK» og skrive ned denne.

guide_print_generate

4. Ta med deg PUK-koden til nærmeste skriver og legg id-kortet ditt på printeren. Fordi du ikke har synkronisert id-kortet tidligere blir du bedt om å skrive inn PUK-koden. Skriv inn PUK-koden og trykk deg videre.

5. Til slutt blir du bedt om å skrive inn en PIN-kode. Denne er 1234.

Kortet ditt er nå synkronisert, slik at du bare trenger å legge det på printeren neste gang du skal skrive ut.

Synkronisering ved hjelp av pålogging:

1. Gå til en ny skriver og legg kortet ditt på skriveren.

2. Skriveren vil si «ukjent bruker» og spørre om PUK-kode. Trykk avbryt, uten å skrive inn noen kode.

3. Du vil nå få muligheten til å logge inn. Logg deg inn med ditt vanlige brukernavn og passord.

id-kortet ditt vil nå være synkronisert, slik at du bare kan legge kortet på skriveren nesten gang du skal skrive ut.

Slette gammel synkronisering:

1. Gå til https://print-web.nmbu.no/safecom/ og logg deg inn med brukernavn og passord.

2. Velg «Setup» og du kommer til en side hvor du ser den gamle registreringen, trykk på det rød krysset  bakerst. Alt er nå klart for ny synkronisering.