Konfigurere sikker pålogging med App

NMBU har innført Sikker pålogging (To-faktor-autentisering) på NMBU-tjenester utenfor Campus. Det betyr at du må benytte en ekstra engangskode (OTP) fra SMS eller app når du logger på NMBU-tjenester via datamaskin, mobil og nettbrett.

Dersom du ikke aktiverer sikker pålogging, vil du ikke få tilgang til NMBU-tjenester utenfor NMBU-nettet

Appen fungerer som en kodebrikke, og genererer ny kode hvert 30. sekund. Du starter Appen når du trenger en engangskode. Merk at det er viktig å ha riktig tid på mobilen for å benytte appen. Dersom du har manuelt satt opp klokkeslett og dato, anbefales det at du skifter til automatisk oppsett. Det generes ikke databruk eller andre kostnader å benytte appen.

Aktivere app:

Logg inn på brukerdata.nmbu.no med ditt NMBU-brukernavn og passord. Gå til fanen «Sikker pålogging»

Du får nå muligheten til å aktivere sikker pålogging med SMS og/eller med App.

For å benytte App, generer QR-kode dersom denne ikke allerede er generert:

Installere App:

Last ned Microsoft Authenticator fra AppStore eller PlayStore

Du trenger ikke tillate varslinger når den spør om det, men du må gi den tilgang til kamera for å få scannet QR-kode. Legg til konto:

Velg Skole eller Jobb

Scan QR-koden fra brukerdata.nmbu.no med mobilen

Appen genererer ny kode hvert 30. sekund. Dersom det bare er etpar sekunder igjen av kodens varighet, kan det være lurt å vente til den gar generert ny kode.

Du trenger ikke være på nett for å bruke appen, så det genereres ikke ekstra kostnader ved bruk av denne. Du må imidlertid ha riktig klokke på mobilen. Og du må selvsagt være på nett for å benytte NMBU-tjenester utenfor Campus.