Sett eller bytt ditt passord på NMBU

Hvor starter jeg?
Gå til brukerdata.nmbu.no og du vil bli videreført til applikasjonen der du kan sette eller bytte passordet ditt for NMBU. NB! Merk at det kan ta opptil 10 minutter før passordet er aktivt!

Bytt språk
Øverst til høyre finner du link eller flagg for å bytte språk. Du kan velge mellom norsk eller engelsk.

Hvordan logge inn slik at du kan endre passord
Du har 3 alternativer.

Alternativ 1: NMBU brukernavn og passord

Bruk det gamle passordet ditt for å logge inn i feltene til venstre.

Alternativ 2: PIN-kode fra studweb

Skriv inn personnummer og PIN-kode fra studweb til høyre:
studweblogin

Alternativ 3: Engangspassord på SMS med registrert mobil

Skriv inn personnummeret ditt i feltet nederst til høyre og trykk send.engangpassord
På den neste siden skriver du inn engangspassordet fra SMS og trykker «Logg inn»

Får du ikke til noen av alternativene, kom innom Datatjenesten på Saghellinga for hjelp.

Endre passord etter innlogging

Den neste siden ser slik ut:
etterengangpassord

Trykk på knappen der det står «Passord» for å endre det, følg instruksjonene.
(Har du flere brukernavn, f.eks. til en forening og personlig må du velge hvilket du skal endre).

Regler for passord

OBS! Nye passordkrav innføres fra 26.10.2020:

Passord må være minimum 10 tegn langt. Er passord på 10 tegn nøyaktig må det inneholde 3 av 4 tegn-kategorier. Er passordet lengere øker kompleksiteten, og 2 tegn-kategorier kan være nok. Disse kategoriene er:

• Små bokstaver
  • Store bokstaver
  • Tall
  • Spesialtegn

Vi støtter nå også passord-setninger. Setningen må være minimum 16 tegn lang, og inneholde minst 2 tegn-kategorier. Les mer om krav til passord-setninger her.

Av hensyn til eksterne tjenester bør du unngå norske bokstaver (æøå) og spesialtegn som benyttes i programmering. Les mer om passord ved NMBU her.

Når du har fått en grønn melding om at passordet ble satt korrekt kan du logge ut.

Har du spørsmål så kontakt it@nmbu.no så bistår vi deg!