Remote Office For Mac – Ansatt

Det er allerede satt opp flere tjenester i test for NMBU. Dette gjelder f.eks. Public360 (nytt saks- og arkivsystem), Agresso, e-post osv. Frem til du får en maskin som er medlem i NMBU-domenet og tilkoblet det nye universitetet, har vi lagt tilrette for tjenestene på en server. Serveren fungerer som et hjemmekontor, som du kan bruke både fra kontoret, eller hjemmefra.

Før du kan ta i bruk Remote Office for mac, må du laste ned og installere Microsoft Remote Desktop fra App Store.
Start programmet.
Trykk på «Remote Resources».
Screen Shot 2014-01-09 at 12.56.45
Som URL bruker du: https://remoteoffice.nmbu.no/RDWeb/Feed/webfeed.aspx
Screen Shot 2014-01-09 at 12.56.20
Fyll inn ditt NMBU brukernavn og passord.
Trykk på «Refresh».
Lukk «Remote Resources».
Start «Office-R2».
Screen Shot 2014-01-09 at 12.57.17
Første gang du starter en Remote Resource, vil du bli spurt om å godkjenne et sertifikat.
Screen Shot 2014-01-09 at 12.57.43
Trykk på «Show Certificate».
Huk av «Always trust», og trykk på «Continue».
Screen Shot 2014-01-09 at 12.59.44
Om du blir spurt om passord for å endre sertifikat instillinger til Macen, er dette admin passordet til din Mac.
Screen Shot 2014-01-09 at 13.00.03
Remote office vil nå starte i fullskjerm.
Om du ønsker å endre på dette, kan dette gjøres under: «Preferences» > «Resolution» i Microsoft Remote Desktop programmet.