Remote Desktop Mac for Studenter (koble til hjemmeområdet)

Denne guide gjelder for Mac OS X.

Denne guiden viser deg hvordan du kobler deg til hjemmeområdet ditt på NMBUs server, når du ikke er på campus eller fra din egen datamaskin. Såkalt remote desktop.

NB: Når du logger deg på hjemmeområdet ditt via en Mac kobler du deg til en Windows server. Det vil si at enkelte knapper på tastaturet ditt vil oppføre seg anderledes. «cmd » knappen vil fungere som

Det første du må gjøre er å laste ned Microsoft Remote Desktop fra Apples App store.

guide_rm_mac1

1. Åpne app store og søk etter remote desktop. Velg å laste ned og innstallere programmet.

guide_rm_mac2

2. Åpnet programmet og trykk på «remote resources»

norsk

3. Skriv inn følgende i feltet som heter » URL» :

https://remoteoffice.nmbu.no/RDWeb/Feed/webfeed.aspx

I feltet «Username» skriver du NMBU\brukernavn (For å få «backward slash» trykker du på Alt + shift + 7). Brukernavn og passord er det samme som du benytter på Canvas, E-post osv. Trykk deretter «Refresh»

4. Trykk deg nå bort fra vinduet med feltene du nettopp fylte ut.

guide_rm_mac3

5. Trykk på den nye linken som heter «remote student»

Du vil nå bli logget inn på ditt hjemmeområdet på NMBU, slik som på datasaler på campus.