Remote Desktop Mac for Studenter (koble til hjemmeområdet)

Disse guidene gjelder for macOS og viser deg hvordan du kobler deg til hjemmeområdet ditt på NMBUs server, når du ikke er på campus eller fra din egen datamaskin.

Det finnes to forskjellige metoder for å koble til ditt hjemmeområde på NMBU. Du kan enten gjøre det via å installere en applikasjon som heter Microsofts Remote Desktop, eller ved å lage en direkte kobling til Z som vil vises som en delt mappe i Finder. Når man benytter Microsoft Remote Dekstop får man flere muligheter ettersom man kan logge på sin NMBU bruker virtuelt. Med andre ord vil det fremstå akkurat slik det gjør hvis man logger på en av NMBU sine datamaskiner på campus.

Microsoft Remote Desktop

NB: Når du logger deg på hjemmeområdet ditt via en Mac kobler du deg til en Windows server. Det vil si at enkelte knapper på tastaturet ditt vil oppføre seg annerledes. «cmd » knappen vil fungere som «Windows» knappen i Windows (den som er plassert nederst til venstre på tastaturet mellom Ctrl og Alt).

Det første du må gjøre er å laste ned Microsoft Remote Desktop fra Apples App store.

guide_rm_mac1

1. Åpne app store og søk etter remote desktop. Velg å laste ned og innstallere programmet.

guide_rm_mac2

2. Åpnet programmet og trykk på «remote resources»

norsk

3. Skriv inn følgende i feltet som heter » URL» :

https://remoteoffice.nmbu.no/RDWeb/Feed/webfeed.aspx

I feltet «Username» skriver du NMBU\brukernavn (For å få «backward slash» trykker du på Alt + shift + 7). Brukernavn og passord er det samme som du benytter på Canvas, e-post osv. Trykk deretter «Refresh»

4. Trykk deg nå bort fra vinduet med feltene du nettopp fylte ut.

guide_rm_mac3

5. Trykk på den nye linken som heter «remote student»

Du vil nå bli logget inn på ditt hjemmeområdet på NMBU, slik som på datasaler på campus.

Direkte kobling til delt mappe

Du har også anledning til å lage en direkte kobling til hjemmeområdet ditt på Z, hvor man slipper å installere en applikasjon. Dette vil kun fungere når du er på campus og tilkoblet eduroam.

1. Åpne Finder

2. Trykk Cmd + K eller velg Gå > koble til server

3. I adressefeltet skriver du inn: smb://home.nmbu.no/Home (om du ønsker kan du trykke på «+» tegnet for å lagre adressen for framtidig bruk). Trykk på «Koble til».

4. Velg «Registrert bruker» og logg på med brukernavn@nmbu.no og ditt vanlige passord.

5. Du er nå tilkoblet ditt hjemmeområde på Z og kan lese og skrive filer som normalt. I Finder vil du nå også finne en direkte kobling under «Delt».