Remote Desktop for Linux (Ubuntu)

Denne guiden viser deg hvordan du kobler deg til hjemmeområdet ditt på NMBUs server fra din egen datamaskin. Såkalt remote desktop gjennom linux(ubuntu). I ubuntu kommer ett program som heter «Remmina» med som standard for slike oppkoblinger, men hvis en har en annen distribusjon kan man laste ned og installere dette programmet gjennom Software Center.

Merk at denne remote tilkoblingen kun kan nås internt på campus og av ansatte på dette tidspunkt.

1. Søk opp Remmina og åpne programmet

Remmina 1

2. Trykk på å lage en remote desktop fil.

Remmina 2

3. I vinduet som nå dukker opp skriv inn som vist under og på eksempelet:

• Protokoll: RDP (Remote desktop protocol)
  • Server: win.nmbu.no
  • Brukernavn: nmbu\dittbrukernavn

Remmina 3

4. Gå til avansert fanen og endre sikkerhet valget til «RDP»

Remmina 4

5. Nå kan du lagre oppsettet ditt for lettere å kunne starte tilkoblingen igjen eller trykke på tilkobling for å etablere en remote desktop tilkobling.

Remmina 5