Registrere sensur i Wiseflow

Innlogging

https://dk.wiseflow.net/nmbu

• For ansatte på NMBU bruk Feide eller ID-porten
  • For eksterne norske sensorer bruk ID-porten (bankid eller en av de andre)
  • Utenlandske sensorer vil i de fleste tilfeller ha fått tilsendt egen lenke (eventuelt etterspør dette hos fs@nmbu.no)

Sensurprosessen

1. Hver sensor leser og vurderer oppgavene. Enten ved å laste ned oppgavene eller bruke det innebygde vurderingsverktøyet.
  1. Dersom sensor leser oppgavene i vurderingsverktøyet kan sensor sette sitt forslag til karakter her:
    sensur-wiseflow

1. Når sensor har satt sin vurdering på alle kandidatene trykk på Gå til sensurregistrering:

sensurregistrering

1. Sensur kan også foregå ved å gå direkte til sensurregistreringsbildet- trykk på «gi vurderinger» fra eksamenssiden for å åpne dette bildet. Merk at det også er en knapp, eksporter vurderinger, der du som sensor kan laste ned karakterene, enten som en PDF eller CSV-fil dersom du skulle ønske det.
  2. Hver sensor registrerer SINE vurderinger i kolonnen vurdering. Registrer og send inn en og en eller trykk «send alle» når du har lagt alle inn:

sensurregistrering-2

1. Dersom du har registrert dine vurderinger, men eventuell medsensor enda ikke har registrert sine vurderinger, vil din vurdering bli låst og dukke opp i kolonnen med «hengelås» over.
  2. Når BEGGE/ALLE sensorene (dersom det er mer enn en) har registrert og sendt inn sine karakterer vil dette bli synlig for den andre sensoren. Dersom sensorene har registrert lik karakter blir karakteren bli sendt inn til Studieavdelingen, og dette er markert med en grønn hake i høyre kolonne.
  3. Dersom sensorene har registrert ulik karakter vil en rød varselstrekant dukke opp i midtre kolonne. Sensorene snakker sammen og blir enige om endelig karakter for hver kandidat, setter vurdering på ny og sender inn ny vurdering ved at begge sensorene trykker på knappen for «Send inn alle» på nytt.

Karakteren blir så overført til Studieavdelingen som kontrollerer denne og publiserer karakteren i StudentWeb.

Dersom man oppdager at man har skrevet feil karakter etter at man har trykt på knappen for «Send inn alle», for andre gang må en ta kontakt med Studieavdelingen som kan endre denne for deg – epost: sensur@nmbu.no

• Dersom ekstern sensor kun har godkjent oppgaven, og ikke deltatt i sensureringen a besvarelsene, må sensurskjema sendes inn til sensur@nmbu.no
  • Dersom kandidaten har levert en blank oppgave skal karakteren være F.
  • Dersom kandidaten ikke har levert noe vil Studieavdelingen registrere «ikke møtt».

Teknisk støtte: fs@nmbu.no
Spørsmål om sensur: sensur@nmbu.no

(Inspirasjon til rutinen: Høgskolen i Bergen)