Redigere ansattprofil

1. Søk på navnet ditt i søkefeltet på nmbu.no, og åpne din egen side.

Det grønne feltet øverst er visittkortdelen, som blir automatisk oppdatert fra personalsystemet Paga.  Portrettbilde av deg selv må du laste opp, ellers vil feltet være grønt over det hele.
19989[1]

2.
Klikk ‘Edit my page’.

3.
Logg inn med vanlig brukernavn og passord.

4.
Klikk ‘Edit my page’ igjen, så kommer du i redigeringsmodus.

5. Faner:

– Den første fanen er ‘Om meg’.

Her skal portrettbilde lastes opp og Om meg-tekst skrives inn. Hvis du velger å «croppe» bildet, altså beskjære det (noe som er veldig lurt!), klikk ‘Edit this style’, ‘Save selection’, ‘Done cropping’ og lagre. Velg et bilde hvor motivet, deg, er sentrert. De fleste bildene som fotograf Gisle Bjørneby har tatt, er allerede på ansattprofilene. Hvis noen vil bytte, er det bare å fjerne det som ligger der, og hente et annet opp i ‘bibliotek’.

– Andre fane er ‘Lenker’

Her kan du lime inn lenker til div. sider, om du vil.

– Tredje fane er ‘Arbeidsområder’

Her kan du skrive inn dine områder i stikkordsform (maks fem) med komma mellom.

– Fjerde fane er ‘Forskning’

Denne gjelder kun for vitenskapelig ansatte:
– Her er første valg ‘Tema’, som korresponderer med de 21 temaord som beskriver NMBUs forskning og undervisning. Du kan hake av for ett eller opptil tre temaord som knytte din person til temaordene for fremtidige søk.
– Andre valg er et felt hvor du selv kan spesifisere dine spesial-områder med komma mellom.
– I den lange listen over forskningsområder (kilde: NFR), kan du huke av for inntil fire.

– Femte fane er ‘Publikasjoner’. Her er en lenke til dine publikasjoner i CRIStin, og mulighet for å skrive inn/lime inn dine egenutvalgte publikasjoner. (Hopp over Teksformat-valget.)

– Sjette fane er ‘Undervisning’. Dette gjelder kun for undervisere: Her kan du lime inn de emnene du underviser i. (Hopp over Teksformat-valget.)

– Syvende fane er ‘Mer om meg’. Her kan du føre inn det du måtte ønske, som ikke er dekket i de andre feltene. (Hopp over Teksformat-valget.)

NB: For hver gang du trykker ‘Lagre’, vil du komme til en visning av ansattprofilen din. Der kan du velge å logge ut eller fortsette å redigere.

NB2: Felter som ikke fylles ut, vil skjules på ansattprofilen din.

NB3: Innhold fra tidligere ansattprofil blir ikke overført, men du kan enkelt klippe og lime fra gammel side hvis stoffet der fortsatt er aktuelt. Gå i så fall til https://publish.umb.no/ansatt og logg inn med vanlig brukernavn og passord – klipp så ut stoff og lim inn i ny side.

NB4: Vi har et lite problem i importen av PhD-studenter. En løsning er underveis, så ha litt tålmodighet med oss.

Tilbakemeldinger og smårusk kan du sende til webutvikling@nmbu.no

Håper du liker siden, og lykke til med utfyllingen!
Hilsen prosjektgruppen for NMBUs webprosjekt.