Printe til PullPrint fra Linux og Mac

Denne veiledningen beskriver hvordan du sender utskrift til PullPrint fra en Linux eller Mac.

Først må riktig skriverdriver installeres på maskinen.

Hvis du allerede har driver installert kan du gå videre til «Åpne nettsiden».

Aktivere CUPS via Terminal:

Begynn med å åpne Terminal-appen. Dersom du sitter på en Mac kan du skrive ‘cupsctl WebInterface=yes’. Dersom du bruker Linux skriver du ‘sudo apt get cups’.

Installer skriverdriver på maskinen.

Anbefalt driver:

Ricoh MP C550* eller MP C600* med etterbehandler (finisher) SR 3170

Å installere riktig driver til skriveren er vesentlig.

Åpne nettsiden https://print-mobile.nmbu.no

Logg inn med NMBU brukernavn og passord. Dette tilknytningen mot skriverkonto og ID-kort.ep-login

Velg fanen «Driver Print»

ep-driver-print

• Trykk på logoen til operativsystemet ditt.
  • Merk «Advanced» og trykk «Fortsett»
  • Merk «pullprint-c»
  • Du får nå opp en veiledning for installasjon av direkte NMBU-pullprint skriver.