NMBU Portal

Hva er portal.nmbu.no?

Portal er en samling av IT-tjenester ved NMBU og muliggjør forbedringer som

• Forenklede påloggingsprosesser; én pålogging for flere tjenester
  • Sikrere pålogging med to-faktor-autentisering og loggføring av aksess.
  • Forenklet brukeropplevelseIntensjonen fra IT-avdelingen er at alle tjenester som lar seg samle på en god måte i portal, primært blir levert på denne måten.

Hvilke tjenester får jeg tilgang til gjennom portalen?

• Remote Desktop-tjenester som tidligere ble levert via «RemoteOffice»/ «HomeOffice».
      (les mer om Home Office)
    • Intranet
    • Agresso
    • Bibliotek og oppslagsverk
    • Microsoft Office
    • Andre utvalgte fagapplikasjoner

Dersom du befinner deg på campus med en enhet styrt av IT-avdelingen trenger du bare brukernavn og passord for å få tilgang til alle tjenester du er registrert som bruker av.

Hvordan logger jeg på?

Gå inn på https://portal.nmbu.no og logg på med din NMBU-identitet. Følg anvisningene og du vil få opp en liste over tilgjengelige tjenester. Portalen er tilgjengelig hvor som helst så lenge du er tilkoblet internett.

Sikker pålogging

NMBU innfører Sikker pålogging (To-faktor-autentisering) på portal.nmbu.no. Det betyr at du får engangskode (OTP) via SMS eller app når du logger på portalen. Unntaket er NMBU kontrollerte PC-er på campusnett. Disse PC-ene vil ikke bli avkrevd engangskode ved pålogging.

Hva er tofaktor-autentisering (2FA)?

To-faktor-autentisering er en tryggere måte å logge på hvor brukeren må bekrefte sin identitet 2 ganger, som regel først med brukernavn og passord og deretter ved hjelp av en enhet som mobiltelefon eller kodebrikke. For NMBU sin del vil autentiseringen foregå ved brukernavn og passord, deretter engangskode via SMS eller app.  Les mer om 2FA.

Sikker pålogging med SMS:

Har du gitt samtykke?

Dersom du ikke allerede har samtykket til at vi kan bruke ditt mobilnummer i forbindelse med To-faktor-autentisering, må du logge inn på brukerdata.nmbu.no. Under fanen «Sikker pålogging» ser du hvilke mobilnummer NMBU har lagret på deg og kan velge hvilket som skal benyttes. Dersom du ikke samtykker, vil du ikke kunne logge på portal.nmbu.no utenfor NMBU-nettet

Når privat- og/eller jobbmobilnummer ikke ligger i NMBUs systemer:

Nummeret må legges inn i UBW/Agresso eller FS før du kan bruke det for å motta engangskode på SMS. Det vil ta noe tid fra du legger inn mobilnummer i UBW/Agresso eller FS før det blir tilgjengelig på brukerdata.nmbu.no.

Guide for studenter (FS)
Guide for ansatte (UBW/Agresso)

Sikker pålogging med app:

Logg inn på brukerdata.nmbu.no fra en PC, under fanen «Sikker pålogging» vil du se en QR-kode. Last ned «Microsoft Authenticatior» appen fra App Store eller Play Store til din mobiltelefon. Start appen og velg «legg til konto», skann QR-koden og appen vil da legge til en konto som genererer engangskode til bruk under sikker pålogging.