Oppsett av kablet-nett 802.1x for Linux

Denne guiden er laget med utgangspunkt i Ubuntu 16.04.

1.
Klikk på nettverkssymbolet øverst i høyre hjørne. Hvis du ikke er koblet til internett vil det se ut som på bildet under.

1

2.
Velg «Edit Connections».

2

3.
Marker nettverkskortet ditt (Navnet vil kunne variere fra bildet, men sørg for at du velger ethernet-forbindelsen som er koblet til NMBU).

3

4.
Trykk på fanen 802.1x Security. Fyll inn informasjon slik som på bildet under, med ditt eget brukernavn og passord.

4

5.
Sørg for at automatisk DHCP er valgt. Trykk så Save.

5

Forbindelsen er nå opprettet, symbolisert ved to piler øverst til høyre.

6

Du kan verifisere at nettverksforbindelsen er opprettet ved å trykke på ikonet øverst til høyre og velge «Connection Information».
IP adressen skal være på formen 158.39.1xx