Office 365 for studenter

Alle studenter på NMBU har tilgang til produktporteføljen Office 365 fra Microsoft, inkludert epostverktøyet Outlook. Programmer som Word og Excel vil være tilgjengelig i en sky-tjenestevariant på nettet. Et større lagringsområde på OneDrive blir også tildelt alle.

Office pakken kan også lastes ned og installeres på din egen maskin.

Noen av fordelene med Office og OneDrive er at dokumentene synkroniseres automatisk mellom privat maskin og datasal-maskinene, så lenge dokumentene blir lagret i OneDrive. Løsningen gjør det også veldig enkelt å samarbeide med andre studenter, det er blant annet mulig for flere personer å jobbe i samme dokument samtidig. Åpne filen du vil dele, velg «Fil» i Office-programmet og deretter «Del» for så å dele dokumentet med andre personer. Husk å bruk NMBU-adressen deres!

Du kan også ta notater i forelesningene som blir lagret og synkronisert automatisk på nettet og andre destinasjoner du skulle ønske.

Logg inn: Office.com og  klikk på «OneDrive»

Noen av de nye funksjonene:

• I Word kan du nå åpne og redigere innholdet i PDF filer. For å endre på pdf’er til blant annet omslaget på masteroppgaven er det bare å åpne den i Word eller dra filen over i Word-vinduet på datamaskinen. Dette vil starte en konvertering fra pdf til Word (.doc) format som vil gjøre det mulig å endre teksten i pdf’en som nå er i word-format
  • I Excel er det mange nye funksjoner innenfor kategoriene matte og trigonometri, statistikk, ingeniørarbeid, dato og klokkeslett, oppslag og referanse, logikk og tekstfunksjoner.
  • OneNote har fått bedre støtte for berøringsskjermer, og det kan legges ved nesten alle typer datafiler til notatene dine, og en kopi lagres i notisblokken.
  • I PowerPoint får du funksjonen Konferansestyring hvor du kan se notatene dine og tid som er gått siden start, mens publikum bare ser lysbilde. PowerPoint støtter nå flere multimedieformater, som .mp4 og .mov med H.264-video og AAC-lyd.

Logg inn på office.com med brukernavn@nmbu.no og ditt nmbu-passord.

Trykk på «installer Office» øverst til høyre.

Under «andre installasjoner» får du en oversikt over tilgjengelige programmer. Du vil også kunne administrere hvilke maskiner du ønsker å ha Office installert på.

NB. Husk å velge riktig versjon og språk for programmet.
Kjør pakken du lastet ned, og følg installasjonsveiviseren.

For å aktivere programvaren trenger du bare å logge på med NMBU-kontoen din.