Office 365

Vi går over til å bruke Office 365 fra Microsoft, inkludert epostverktøyet Outlook. Programmer som Word og Excel vil være tilgjengelig i en sky-tjenestevariant på nettet. Et større lagringsområde på onedrive blir også tildelt alle.

Office pakken kan også lastes ned og installeres på din egen maskin.

En fordel med denne løsning er for eksempel at det blir lettere å jobbe med dokumenter i prosjekter og gruppearbeid da filene kan bli gjort tilgjengelig for redigering på nettet for andre personer.

Du kan også ta notater i forelesningene som blir lagret og synkronisert automatisk på nettet og andre destinasjoner du skulle ønske.

Logg inn: webmail.nmbu.no Klikk på «OneDrive»

Noen av de nye funksjonene:

• I Word kan du nå åpne og redigere innholdet i PDF filer.(For å endre på pdf’er til blant annet omslaget på masteroppgaven er det bare å åpne den i word eller dra filen over i word vinduet på datamaskinen. Dette vil starte en konvertering fra pdf til word (.doc) format. Som vil gjøre det mulig å endre teksten i pdf’en som nå er i word format)
  • I Excel er det mange nye funksjoner innenfor kategoriene matte og trigonometri, statistikk, ingeniørarbeid, dato og klokkeslett, oppslag og referanse, logikk og tekstfunksjoner.
  • OneNote har fått bedre støtte for berøringsskjermer, og det kan legges ved nesten alle typer datafiler til notatene dine, og en kopi lagres i notisblokken.
  • I PowerPoint får du funksjonen Konferansestyring hvor du kan se notatene dine og tid som er gått siden start, mens publikum bare ser lysbilde. PowerPoint støtter nå flere multimedieformater, som .mp4 og .mov med H.264-video og AAC-lyd.

Logg inn: office.com

Bruk brukernavn@nmbu.no, og ditt nmbu-passord.

Trykk på «installer Office 2016».

office2

Under «andre installasjoner» får du en oversikt over tilgjengelige programmer. Du vil også kunne administrere hvilke maskiner du ønsker å ha Office installert på.

NB. Husk å velge riktig versjon og språk for programmet.
Kjør pakken du lastet ned, og følg installasjonsveiviseren.

For å aktivere programvaren må du logge på med din bruker: brukernavn@nmbu.no
og ditt nmbu-passord