Office 365 for studenter: Endring av innloggingsmetode og innføring av to-faktor autentisering den 29. juni

Endring av innloggingsmetode

Til nå har innlogging i Office 365 for studenter vært brukernavn@nmbu.no. Dette endres den 29. juni til full NMBU-epostadresse: fornavn.etternavn@nmbu.no.

To-faktor autentisering

To-faktor autentisering er pålogging med mer enn bare passord. Fra den 29. juni må du i tillegg til passord bruke en unik kode for å bekrefte din identitet når du logger på Office 365. Dette kan være en bekreftelse sendt til din mobiltelefon via en app («Microsoft Authenticator») eller en kode sendt pr. SMS. Oppsett av to-faktor autentisering mot Office 365 er dokumentert her. To-faktor autentisering i Office 365 kan du sette opp på https://aka.ms/MFASetup og er forskjellig fra to-faktor autentisering på de interne NMBU-tjenestene som settes opp på https://brukerdata.nmbu.no/.

Gamle påloggingsprotokoller skrus av

I forbindelse med at vi aktiverer to-faktor autentisering i Office 365 skrur vi også av gamle påloggingsprotokoller som ikke har støtte for krav om to-faktor. Dette er protokoller som POP, IMAP osv. Opplever du problemer med epost fra den 29. juni kan det være du har installert et program som benytter en gammel protokoll. Vi anbefaler de offisielle programmene fra Microsoft, som har støtte for dette.

Endringene som utføres berører ikke dine filer eller din epost i Office 365, bare måten du logger inn.

Enheter med Office 365

Enheter (PCer, nettbrett og mobiltelefoner) og programmer som er satt opp med Office 365-tjenester må logges ut og inn.

OneDrive

Hvis du har delt et OneDrive-dokument tidligere, vil den gamle delingslenken ikke lenger fungere. Du blir derfor nødt til å dele dokumentet på nytt hvis mottakeren skal kunne lese dokumentet.

Eksempel:

Gammel sti: https://eduumb-my.sharepoint.com/personal/kiju_nmbu_no
Ny sti: https://eduumb-my.sharepoint.com/personal/king_julian_nmbu.no

OneDrive – Sync

Synkroniseringsappen vil automatisk bytte til synkronisering med den nye OneDrive-stien etter UPN-endringen. Brukere vil kunne se en feil i synkroniseringsappen OneDrive om at «Ett eller flere biblioteker kunne ikke synkroniseres.» Hvis de klikker for mer informasjon, vil de se «Du har ikke tillatelse til å synkronisere dette biblioteket.» De som ser denne feilen, bør starte synkroniseringsappen på nytt. Feilen vil forsvinne av seg selv etter en stund.

Siste brukte filer

Eventuelle koblinger til filene (inkludert nettleserfavoritter, snarveier på skrivebordet) vil ikke lenger fungere.