Ny VPN for deg som har lokal administrator på din datamaskin.

IT har som et ledd i både å forbedre brukeropplevelse og å øke sikkerheten, har vi gjort klar en ny VPN løsning. Den nye løsningen finner du her: https://na.nmbu.no. Den krever to-faktor og sikkerpålogging dersom man ikke er på campus.

Første gangen du trykker på “VPN-Employee”, trenger du å installere en liten VPN klient. Du vil få opp følgende bilde:

Klikk “Download” og kjør filen som blir lastet ned. Installasjonen kjører i bakgrunnen og gir ingen beskjed om at den er ferdig. Vent 20 sekunder før du trykker på “Click here”.

Du vil bli spurt din lokale administasjonsbruker for å fortsette installasjonen slik som bildet under viser:

Her du bruke ditt lokal administrator brukernavn og ditt lokale administrator passord. Du må starte med .\ for at dette skal virke eks: .\minadmin Da vil du se at «domain» endrer seg fra NMBU til masinnavnet på din pc.

Neste bilde som kommer opp når klienten prøver å koble, velger du det første valget: «Add this site to your Trusted Sites list, and always allow running Network Access/Application Tunnels from this site.»

Du kan se at klienten er koblet til og du finner også et status vindu ved å klikke på ikonet på oppgavelinjen.

Neste gang du har behov for VPN, går du bare til https://na.nmbu.no i din favoritt nettleser, og du blir logget på automatisk.

Oppdatere innstillinger på din NMBU pc.

Når du er koblet til med VPN forbindelsen i punktet over, velg så:

1. Trykk Start og skriv cmd.exe
  2. I bildet som kommer opp, skriv: gpupdate /force
  3. Når du får et tilsvarende bilde som under er du ferdig.