MATLAB for studenter

Dette er en guide for studenter til å laste ned Matlab til personlig data. En trenger ikke ikke spesiell tillatelse fra lærer for å få programmet av oss, men man må regsistrere seg på www.mathworks.se men en NMBU-epost. Lisens til Matlab vil ligge automatisk inne på brukeren.  Installasjonsfila laster dere ned selv fra Matlab sine sider etter dere har registrert dere som bruker.

STEG 1: Opprette en MathWorks konto.

For å opprette en MathWorks konto går du til denne siden http://www.mathworks.se/ . Her er det viktig at du registrerer deg med din NMBU-epost, og kontoen må settes opp for «Student Use»

matlab1

STEG 2: Verifiser kontoen

Du mottar en e-post med en verifiseringlink. Trykk på linken og fyll ut informasjonen som mangler.

STEG 3: Installering av produktfiler

Under «My Software» ser du lisensene knyttet til din profil. Trykk på «Download» (Pilen til høyre for «Academic», og installasjonsfilen blir lastet ned. Kjør filen.

matlabmysoftware

Velg å logge inn med MathWorks-kontoen. Klikk “next».

step5

Velg lisensen og klikk «Next» og følg installeringsguiden videre.

STEG 4: Aktivering av programvare

I «MathWorks Software Activation» dialogboks klikk «Next». Og fullfør aktiveringen ved å klikke «Finish».

Har du spørsmål om installering av MATLAB ta kontakt med Datatjenesten.