MATLAB for studenter

Dette er en guide for studenter til å laste ned Matlab til personlig data. En trenger ikke ikke spesiell tillatelse fra lærer for å få programmet av oss, men man må regsistrere seg på www.mathworks.se men en NMBU-epost. Lisens til Matlab vil ligge automatisk inne på brukeren.  Installasjonsfila laster dere ned selv fra Matlab sine sider etter dere har registrert dere som bruker.

STEG 1: Opprette en MathWorks konto.

For å opprette en MathWorks konto går du til denne siden http://www.mathworks.se/ . Her er det viktig at du registrerer deg med din NMBU-epost, og kontoen må settes opp for «Student Use»

matlab1

STEG 2: Verifiser kontoen

Du mottar en e-post med en verifiseringlink. Trykk på linken og fyll ut informasjonen som mangler.

STEG 3: Installering av produktfiler

Under «My Software» ser du lisensene knyttet til din profil. Trykk på «Download» (Pilen til høyre for «Academic», og installasjonsfilen blir lastet ned. Kjør filen.

matlabmysoftware

Velg å logge inn med MathWorks-kontoen. Klikk “next».

step5

Velg lisensen og klikk «Next» og følg installeringsguiden videre.

STEG 4: Aktivering av programvare

I «MathWorks Software Activation» dialogboks klikk «Next».

Ved spørsmål om «Windows Logon Name» skal du skrive den kontoen som ble brukt ved opprettelse av konto hos mathworks. Så her skal du skrive din NMBU epost adresse (fornavn.mellomnavn.etternavn@nmbu.no).

Og fullfør aktiveringen ved å klikke «Finish».

Har du spørsmål om installering av MATLAB ta kontakt med Datatjenesten.