Matlab for ansatte

For å få Matlab må man først ta kontakt med it-ansvarlig på eget institutt. Deretter vil man motta en mail med en link som man må trykke på. Den tar deg til en side hvor du logger inn med fornavn.etternavn@nmbu.no og ditt tilsendte passord, som står i førstnevnte mail. Du kan endre passordet hvis du vil. Deretter må du registrere noe informasjon.

1. Når du har registrert din informasjon kommer du til din profilside. Trykk på «View My Licenses»

01View License

2. Trykk på lisensen som skal ligge der.

02Lisens

3. Trykk på «Activation and Installation», deretter «Activate»

03Activate

4. Velg ditt operativsystem, Windows  for eksempel. Etter «Host ID» må du skrive inn en mac adresse. For å finne din mac adresse, kjør programmet «cmd» og skriv inn «getmac» se bilde under, du får da opp en eller flere adresser («Physical Address») som du kan bruke til registrering. Etter «Activation Label» skriver du for eksempel «My NMBU PC». Deretter trykker du «Continue»

04Activate02

cmd02

5. Velg «Download» og trykk «Continue»

05Download

6. Trykk på «Download License File» og lagre den på C:\temp. Du må da kanskje opprette en mappe på C:\ disken din som du gir navnet «temp». Deretter trykk «Done»

06Download License

7. Det er nå klart for å installere Matlab fra Application Catalog, gjør det på vanlig måte.