Matlab for ansatte

For å få Matlab må man først ta kontakt med it-ansvarlig på eget institutt. Deretter vil man motta en mail med en lenke som man må trykke på. Den tar deg til en side hvor du blir bedt om å lage ditt eget passord. Deretter blir du bedt om å logge inn. Bruk fornavn.etternavn@nmbu.no og passordet du nettopp lagde. For å logge på din konto ved en senere anledning, kan du gå direkte til https://se.mathworks.com/mwaccount/

1. Etter å ha logget inn, må du aktivere lisensen din. Trykk på pila ved navnet ditt (øverst i høyre hjørne) og velg «My Account»

matlab01

2. Trykk på lisensen som skal ligge der.

matlab02

3. Trykk på «Activation and Installation», deretter «Activate to Retrieve License File»

matlab03

4. Velg ditt operativsystem, Windows  for eksempel.

matlab04

«Host ID» er maskinens «MAC adresse». Denne finner du under «System Info», som du har snarvei til på skrivebordet:

matlab05

(Mangler du «System Info», kjør programmet «cmd» og skriv inn «getmac», du får da opp en eller flere adresser («Physical Address») som du kan bruke til registrering.)

Etter «Activation Label» skriver du for eksempel «My NMBU PC». Deretter trykker du «Continue»

5. Du blir så spurt om programmet er installert. Svar «No» og trykk «Continue»

6. Trykk på «Download License File», «Save as» og lagre den på C:\temp. Du må da kanskje opprette en mappe på C:\ disken din som du gir navnet «temp». Deretter trykk «Done»

matlab06

7. Det er nå klart for å installere Matlab fra Application Catalog,(som du har snarvei til på skrivebordet) på vanlig måte.

matlab07