Lisensfeil – tillater ikke redigering på Mac

Fra tid til annen opplever vi at Mac-brukere mister muligheten til å redigere Office-dokumenter på sine maskiner. Denne feilen løses ved å fjerne lokale filer og passord knyttet til Office.

Følg prosedyren under for å reaktivere Office med riktig lisens.

• Lukk alle office-programmer som er åpne.
  • Åpne programmet Nøkkelringtilgang (Keychain Access) som finnes i Verktøy-mappen i Programmer.
  • Søk etter Microsoft og slett alle lagrede passord, søk deretter etter Office og slett eventuelle lagrede passord som dukker opp. Til slutt søker du etter Adal og sletter det som eventuelt dukker opp.
  • Åpne Finder og velg fra menylinjen, trykk på Gå til mappe… og skriv inn
    ~/library/Group Containers

Finn og slett mappene (hvis de ikke ligger der fra før trenger du ikke gjøre noe)

ubf8t346g9.com.microsoft.rdc
ubf8t346g9.ms
ubf8t346g9.office
ubf8t346g9.OfficeOsfWebHost

• Åpne Finder og velg fra menylinjen, trykk på Gå til mappe… og skriv inn
    ~/library/Containers

Finn og slett mappene som starter med «com.microsoft. »

• Etter dette må du logge inn i Office-programmene igjen (brukernavn@nmbu.no og passord).Hvis du fremdeles opplever problemer kan du gjenta prosedyren over og til slutt slette alle office-programmer, ta en omstart av maskinen og installere Office på nytt.