Konfigurere sikker pålogging med SMS

NMBU har innført Sikker pålogging (To-faktor-autentisering) på NMBU-tjenester utenfor Campus. Det betyr at du må benytte en ekstra engangskode (OTP) fra SMS eller app når du logger på NMBU-tjenester via datamaskin, mobil og nettbrett.

Dersom du ikke aktiverer sikker pålogging, vil du ikke få tilgang til NMBU-tjenester utenfor NMBU-nettet

For å benytte engangskoder fra SMS, må du først samtykke til at vi kan bruke ditt mobilnummer i forbindelse med sikker pålogging. Det koster ingenting å motta SMS, heller ikke i utlandet.

Aktivere SMS:

Logg inn på brukerdata.nmbu.no med ditt NMBU-brukernavn og passord

Gå til fanen «Sikker pålogging»

Du får her muligheten til å aktivere sikker pålogging med SMS og/eller med App.

Under «Velg mobilnummer for sikker pålogging», velg ditt telefonnummer. Husk å lagre ditt valg.

Du vil da motta engangspassord på SMS

Når privat- og/eller jobbmobilnummer mangler på brukerdata.nmbu.no:

Dersom ditt mobilnummer ikke er tilgjengelig under sikker pålogging på brukerdata.nmbu.no, eller nummeret som ligger der er feil, må nummeret legges inn i UBW/Agresso eller FS før du kan bruke det for å motta engangskode på SMS. Det vil ta noe tid fra du legger inn mobilnummer i UBW/Agresso eller FS før det blir tilgjengelig på brukerdata.nmbu.no.

Guide for studenter (FS)
Guide for ansatte (UBW/Agresso)

Husk at du må aktivere nummeret via brukerdata.nmbu.no etter at det er lagt inn i UBW/FS.