Informasjon til nye studenter

Velkommen som student ved NMBU

I denne artikkelen har vi oppsummert det viktigste du trenger å vite som ny student.

Aktiver din NMBU brukerkonto – Start.nmbu.no

Det første du må gjøre som ny student er å aktivere brukerkontoen din. Her får du et brukernavn og setter et passord du kommer til å bruke ved stort sett alle universitetets it-tjenester. Dette gjør du på start.nmbu.no

Har du problemer kan du forsøke våre guider, her.

Informasjonsvideo om IT-løsningene ved NMBU: Link til youtube

StudWeb er nettstedet hvor du melder deg opp i fag, finner eksamensresultater, informasjon om studieprogresjon, rapport til lånekassen mm.

Vær oppmerksom på at det er din student-epost som bør være registrert inne på StudWeb, da studieadministrasjonen kun benytter denne for å kontakte deg.

studweb.no

Epost: Som ny student ved NMBU får du din egen mailadresse. Denne er vanligvis fornavn.etternavn@nmbu.no

For å lese mail fra nettet går du inn på: https://webmail.nmbu.no

Får å sette opp epost på din egen datamaskin kan du også gjøre dette. Se mer informasjon her.

Fronter er nettstedet for du finner forelesninger og notater, informasjon i forskjellige fag når semesteret er i gang.

fronter.com/nmbu

På Athene finner du lenker til mange av nettstedene over, slik som her. Du finner informasjon om ting som skjer på universitetet og blant foreningene.

athene.nmbu.no

Studentenes informasjonstjeneste (SiT): Her finner du informasjon om timeplaner, emnebeskrivelser og siste versjon av studiehåndboka

nmbu.no/sit
Studentsamskipnaden i Ås kontakter du angående leie av bolig på pentagon og pomona. De administrerer også de fleste kantinene og GG-hallen. Du finner mer informasjon on SiÅs her.

Informasjon on internett i din SiÅs hybel finner du her.

Hjemmeområdet ditt på universitetetsdatasaler heter (Z:) Her kan du lagre data som du har tilgang til fra alle universitetets datamaskiner. Gjennom student-eposten din har du også tilgang til Microsoft OneDrive hvor du også kan lagre filer. Disse kan du da få tilgang til overalt hvor du har internett og muligheten til å logge deg inn.

Det trådløse nettverket på NMBU heter Eduroam. Dette kan du få tilgang til på hele campus etter at du har aktivert brukerkontoen din, altså laget brukernavn og passord.

eduroam_bilde

Mer informasjon om hvordan du kobler til fra ulike plattformer finner du her!

Printing på NMBU er enkelt for studenter. Det er flere studentprintere på campus som du kan bruke.  Du må først synkronisere kortet ditt. Mer informasjon om dette finner du her.

Studentenes Datatjeneste er til for å støtte deg med om du trenger hjelp med noen av NMBUs it-tjenester. Mer informasjon om Studentenes Datatjenesten finner du her.

Kontaktinformasjon finner du nedenfor.

Kontor: 1. etg på Saghellinga A (Sagabygget), Ås – se kart her

Epost: it@nmbu.no

Telefon: 67230555

Facebook: Vi har en facebookside for IT-hjelp på NMBU. Lik siden vår og spør oss om du lurer på noe. facebook.com/itnmbu

Fra Ås stasjon til NMBU

Andre lenker:

Studentstyret NSO: studentstyret.umb.no

Studentsamfunnet: samfunnetiaas.no

Uka i Ås: ukaiaas.no

Tuntreet studentavis: tuntreet.umb.no