Hvordan registrere datamaskin med Windows 8.1 hos SiÅs

For å få internett i hybelen din må du registrere datamaskinen din på:

https://egeit.umb.no/studby/

Følg så instruksjonene på skjermen og klikk deg gjennom. Når du kommer til punktet hvor du skal skrive inn datamaskinenes mac-adresse gjør du dette og fullfører registreringen. Husk og logg deg ut!

Om du ikke vet hvordan du finner mac-adressen på datamaskinen din, følger du instruksjonene under.

Finne mac-adressen til datamaskinen i Windows 8.1

1. Trykk på «Windows-tasten» slik at du kommer til start-vinduet. Skriv så bare «cmd» på tastaturet, så vil dette dukke opp i høyre hjørne på skjermen. Trykk «enter» for å starte programmet CMD.

guide_regwin8_1

2. Nå skal det komme opp et svart vindu. Dette er CMD. Her skriver du inn «ipconfig /all» og trykker «enter»

guide_regwin8_2

Du vil nå få opp en del informasjon om datamaskinen din. Det vi leter etter ligger under «Ethernet Local» / «Local Ethernet Adapter» etc. Her finner du noe som heter «Fysisk adresse» / «Physical adress». Denne skal du skrive inn i registreringen på egeit.umb.no/studby

guide_regwin8_3