Hvordan printe fra egen datamaskin

Gjennom denne guiden viser vi deg hvordan du kan printe fra din egen datamaskin eller andre datamaskiner som ikke står i en datasal. Med den mobile printløsningen kan du printe fra de fleste enheter.

Printe via Remote Office

Du kan printe via Remote Office fra din egen datamaskin. Når du logger på Remote Office vil du ha tilgang til filene som du har lagret på din datamaskin, hvis du har Windows. Har du en Mac (OS X) må du ha tilgang til filene fra Remote Office (du kan f.eks. ha filene lagret i en skytjeneste som OneDrive).

En guide for å sette opp Remote Office har vi laget her: https://support.nmbu.no/it-dokumentasjon/hjemmeomrade-student/.

Husk å velge korrekt printer når du skal printe. Printeren heter NMBU-PullPrint-safe01

Printe ved å laste opp dokumenter

Åpne denne linken:

https://print-mobile.nmbu.no

1. Logg inn med ditt brukernavn og passord

printguide_login

2. Last opp dokumentet som skal skrives ut og trykk «Neste»

printguide_step1

3. Når dokumentet er lastet opp kan du velge mellom følgende skrivere

pullprint (sort/hvit utskrift til Ricoh skrivere)
pullprint-c (fargeutskrift til Ricoh skrivere)

Dersom du ikke behøver å gjøre noen endringer før utskrift, trykker du på en av de overnevnte printerene.

printguide_print

Under «Avansert» kan du velge å printe ut flere eksemplarer samt flere andre alternativer som er illustrert på bildet under

printguide_step2

Når du er ferdig med å endre på innstillingene, trykker du på den valgte printeren (pullprint eller pullprint-c) for å sende dokumentet til skriveren

Printe via din NMBU epost

Du kan altså sende en epost med vedlegg til printerne også hente dette ut ved den printeren du ønsker.

1. Logg deg inn på din NMBU mail på: webmail.nmbu.no

2. Send det du vil printe ut som vedlegg  til:

mobileprint@nmbu.no

I emne/subject feltet skriver du et av følgende:

For sort hvit utskrift:

Subject:   «P:pullprint»

For fargeutskrift

Subject:  «P:pullprint-c»

Subject-pullprint

3. Eposten er nå klar til å sendes

4. Gå til en av printerne på campus og legg idkortet ditt på printeren for å hente ut printen din.

NB! Dokumentet MÅ sendes fra din NMBU-epost, slik at det knyttes opp mot din bruker og ditt idkort.