Remote Desktop Windows for Studenter (koble til hjemmeområdet)

Denne guiden viser deg hvordan du kobler deg til hjemmeområdet ditt på NMBUs server, når du ikke er på campus eller fra din egen datamaskin. Såkalt Remote Office.

Nytt i remoten er at du nå også bare kan velge å kjøre enkelte programmer gjennom remote officen istedenfor en fullstendig virtuell datamaskin se nedenfor for å finne ut hvordan dette gjøres.

1. Åpne en nettleser og gå til nettstedet: https://remoteoffice.nmbu.no

guide_rm_1

2. Logg deg inn med brukernavn og passord. Husk at du må skrive nmbu\ foran brukernavnet ditt.

guide_rm_2

3. Klikk på ikonet som heter «office – student». Du vil nå laste ned en snarvei som leder til hjemmeområdet ditt. Filen(snarveien) havner i din standard nedlastingsmappe, du trenger ikke å laste ned snarveien på nytt ved en senere anledning. (Hvis du vil velge ett enkelt program til å kjøre gjennom remote office velger du heller å laste ned en av de andre snarveiene til ett valgt program)

Remote desktop andre programmer

4. Åpne nå filen du lastet ned.

guide_rm_4

5. Logg deg inn med brukernavn og passord, så vil du komme frem til hjemmeområdet ditt på campus, NMBU.

guide_rm_5