Home Office for Windows – Student

Home Offce er en tjeneste for å få tilgang på et NMBU-skrivebord uansett hvor du er. Her kan du få tilgang på ditt hjemmeområde, fellesområde og standard applikasjoner.

Start en nettleser, og gå til adressen https://portal.nmbu.no

Du skal da få opp følgende side hvor du logger deg inn med NMBU-brukernavn og NMBU-passord:

OTP (One Time Password) er kun tilgjengelig for ansatte og assosierte. Trykk på «No OTP».

Etter at du har logget deg inn, får du en snarvei til serveren som du starter ved å trykke på «HomeOffice-Student» Hvis du vil velge ett enkelt program velger du heller åpne en av de andre snarveiene til ett valgt program: (PS. RDP filen som lastes ned er låst til nettlesersesjonen, så du kan ikke gjenbruke den igjen senere)

Hvis du får opp en advarsel som nedenfor kan du bare hake på «Don’t ask again….»

Trykk på «Connect», og du blir koblet til serveren og kommer inn på skrivebordet. Trykk på Windows-logoen nederst i venstre hjørne for å opp en oversikt over mye brukte Office-applikasjoner og snarveier.