Home Office for Windows – Ansatt

PS. Om du sitter på en NMBU pc, skal Portal finnes som et ikon på skrivebordet.

Start en nettleser, og gå til adressen https://portal.nmbu.no

Du skal da få opp følgende side hvor du logger deg inn med NMBU-brukernavn og NMBU-passord:

OTP (One Time Password) valg om man sitter utenfor NMBU-campus nett.

Hvis du har jobbmobil og ønsker tilgang til flere NMBU tjenester kan du velge «OTP – SMS» for å få en engangskode som du skriver inn. For å bare tilgang til Home Office løsningen kan du også velge «No OTP»

Etter at du har logget deg inn, får du en snarvei til serveren som du starter ved å trykke på «HomeOffice» Hvis du vil velge ett enkelt program velger du heller åpne en av de andre snarveiene til ett valgt program: (PS. RDP filen som lastes ned er låst til nettlesersesjonen, så du kan ikke gjenbruke den igjen senere)

Hvis du får opp en advarsel som nedenfor kan du bare hake på «Don’t ask again….»

Trykk på «Connect», og du blir koblet til serveren og kommer inn på skrivebordet. Trykk på Windows-logoen nederst i venstre hjørne for å opp en oversikt over mye brukte Office-applikasjoner og snarveier.