Home Office for macOS – Studenter

Home Offce er en tjeneste for å få tilgang på et NMBU-skrivebord uansett hvor du er. Her kan du få tilgang på ditt hjemmeområde, fellesområde og standard applikasjoner.

Først må du laste ned og installere Microsoft Remote Desktop 8 fra App Store

Start en nettleser, og gå til adressen https://portal.nmbu.no

Du skal da få opp følgende side hvor du logger deg inn med NMBU-brukernavn og NMBU-passord:

OTP (One Time Password) er kun tilgjengelig for ansatte og assosierte. Trykk på «No OTP».

Etter at du har logget deg inn, får du en snarvei til serveren som du starter ved å trykke på «HomeOffice-Student» Hvis du vil velge ett enkelt program velger du heller åpne en av de andre snarveiene til ett valgt program: Velg Allow for å la «Microsoft Remote Desktop Appen» starter fila.

Trykk på «Connect», og du blir koblet til serveren og kommer inn på skrivebordet. Trykk på Windows-logoen nederst i venstre hjørne for å opp en oversikt over mye brukte Office-applikasjoner og snarveier.

Direkte kobling til delt mappe

Du har også anledning til å lage en direkte kobling til hjemmeområdet ditt på Z, hvor man slipper å installere en applikasjon. Dette vil kun fungere når du er på campus og tilkoblet eduroam.

1. Åpne Finder

2. Trykk Cmd + K eller velg Gå > koble til server

3. I adressefeltet skriver du inn: smb://home.nmbu.no/Home (om du ønsker kan du trykke på «+» tegnet for å lagre adressen for framtidig bruk). Trykk på «Koble til».

4. Velg «Registrert bruker» og logg på med brukernavn@nmbu.no og ditt vanlige passord.

5. Du er nå tilkoblet ditt hjemmeområde på Z og kan lese og skrive filer som normalt. I Finder vil du nå også finne en direkte kobling under «Delt».