Home Office for macOS – Ansatt

Home Office er en tjeneste for å få tilgang på et NMBU-skrivebord uansett hvor du jobber fra. Her kan du få tilgang på ditt hjemmeområde, fellesområde, standard applikasjoner og administrative tjenester.

Før du kan logge deg på HomeOffice, må du laste ned «Microsoft Remote Desktop» fra App Store. (Hvis du ikke har den fra før)

Start deretter en nettleser, og gå til adressen https://portal.nmbu.no

Du skal da få opp følgende side hvor du logger deg inn med NMBU-brukernavn og NMBU-passord:

Tast engangskode fra SMS eller app

Etter at du har logget deg inn, får du en snarvei til serveren som du starter ved å trykke på «HomeOffice» Hvis du vil velge ett enkelt program velger du heller åpne en av de andre snarveiene til ett valgt program:
(PS. RDP filen som lastes ned er låst til nettlesersesjonen, så du kan ikke gjenbruke den igjen senere)
Velg Allow for å la «Microsoft Remote Desktop Appen» starte applikasjonen.

Klikket du «HomeOffice» blir du koblet til serveren og kommer inn på skrivebordet. Trykk på Windows-logoen nederst i venstre hjørne for å opp en oversikt over mye brukte Office-applikasjoner og snarveier.

Tilgang til Portal krever at du har aktivert sikker pålogging.