Home Office for macOS – Ansatt

Home Office er en tjeneste for å få tilgang på et NMBU-skrivebord uansett hvor du jobber fra. Her kan du få tilgang på ditt hjemmeområde, fellesområde, standard applikasjoner og administrative tjenester.

Før du kan logge deg på HomeOffice, må du laste ned «Microsoft Remote Desktop» fra App Store. (Hvis du ikke har den fra før)

NB! For tiden opplever vi problemer knyttet til Home Office og Microsoft Remote Desktop 10, vennligst bruk Microsoft Remote Desktop 8, som også finnes i App Store. Slett Microsoft Remote Desktop 10 fra Applications-mappen på Macen din.

Start en nettleser, og går til adressen https://portal.nmbu.no

Du skal da få opp følgende side hvor du logger deg inn med NMBU-brukernavn og NMBU-passord:

OTP (One Time Password) valg om man sitter utenfor NMBU-nett.

Hvis du har jobbmobil og ønsker tilgang til flere NMBU tjenester kan du velge «OTP – SMS» for å få en engangskode som du skriver inn. Hvis du ikke har et telefonnummer koblet til kontoen din, vennligst ta kontakt med personalkonsulent.

For å bare tilgang til Home Office løsningen kan du også velge «No OTP». Da trenger du heller ikke knytte noe telefonnummer til kontoen din.

Etter at du har logget deg inn, får du en snarvei til serveren som du starter ved å trykke på «HomeOffice» Hvis du vil velge ett enkelt program velger du heller åpne en av de andre snarveiene til ett valgt program: Velg Allow for å la «Microsoft Remote Desktop Appen» starter fila.

Med versjon 8 av «Microsoft Remote Desktop» vil du får et spørsmål om å la «Remote comptuer» få tilgang til MAC’en din. Dette kan du ignorere ved å fjerne alle kryss, og trykke connect.

Trykk på Windows-logoen nederst i venstre hjørne for å opp en oversikt over mye brukte Office-applikasjoner og snarveier.