E-post Ansatt

Ny epostkonto ved NMBU

Du har fått en ny epostkonto!

fornavn.etternavn@nmbu.no

Om du har hatt mellomnavn i UMB/NVH adressen så vil du også ha det i NMBU adressen

fornavn.mellomnavn.etternavn@nmbu.no

Fra og med 1.1.2014 er dette din primære epostkonto ved NMBU. Du vil ikke lengre kunne sende e-post fra din UMB/NVH epostkonto, med unntak av at du kan sende e-post fra den gamle epostkontoen til din nye NMBU epostkonto.

Husk å sette NMBU-kontoen som standard-konto (default).

Du vil fortsatt motta epost som sendes UMB/NVH-adressen. E-post som blir sendt til din UMB/NVH-adresse vil bli videresendt til din nye NMBU epostkonto. Du vil ikke miste lesetilgang til din UMB/NVH epostkonto. Her er veiledning for å sette NMBU som standardkonto

Lese epost

Det er flere måter du kan benytte din nye epostkonto på:

NB! Har du Outlook 2007 vil du ikke kunne legge til en ny e-postkonto, da må du benytte alternativ 1 eller 3.

På UMB/NVH PC-er vil det være en link til remote office NMBU på skrivebordet.

Hvordan går man fram?

Aller først: For å benytte din nye epostkonto må du ha aktivert din NMBU konto.

Om du har en UMB- eller NVH-PC vil den typiske framgangsmåten være:

• Legge inn NMBU-konto i Outlook.
  • Sette NMBU-kontoen som standard konto i Outlook.
  • Flytte NMBU-kontoen øverst i lista i venstre kolonne (dra og slipp med musa).
  • Kopiere kontakter man ønsker å bevare fra gammel konto (UMB eller NVH) til ny NMBU-konto.
  • Kopiere epost man ønsker å bevare fra gammel til ny konto.
  • Kopiere eventuelle kalenderinnføringer over til ny kalender.

Om du jobber i NMBU enten via Remote eller at pc-en din er satt opp i NMBU(reinstallert), vil du kunne legge til din UMB/NVH epostkonto i Outlook for å få muligheten til å kopiere over data.

Brukerveiledninger:

Ny og gammel webmail – her har vi samlet alle linker til ny og gammel epost

E-post på telefoner/nettbrett/Mac/Windows:

For å kunne lese e-post på telefoner og nettbrett er det et krav om at enheten er sikret med en pinkode, minimum fire siffer. Skjermlås med mønster er ikke godkjent. Om du fra før ikke har skjermlås med pinkode, vil du bli bedt om å sette pinkode når du har lagt til e-postkontoen på enheten.

Vi lager fortløpende guider til de ulike enhetene – velg riktig enhet/program her