Eduroam på Windows 8

Det anbefales spesielt å laste ned det automatiske oppsettet for Eduroam for å få satt opp en stabil tilkobling.

Automatisk oppsett for Windows 8.
Maskiner i NMBU-domenet som får eduroam via policy trenger ikke kjøre denne fila

1. Gå til cat.eduroam.org
2. Last ned og kjør din eduroam-installer

Husk at fullt brukernavn for eduroam i NMBU er «brukernavn@nmbu.no».
Det eksisterer ikke suffix ala «@ans.nmbu.no» og «@stud.nmbu.no». Eneste gyldige suffix er «@nmbu.no»

Manuelt oppsett for Windows 8.
Om det automatiske oppsettet ikke fungerer, kan du forøke med manuelt oppsett:
1. Først må du fjerne tidligere innstilinger for eduroam, hvis du har brukt det på datamaskinen tidligere. Hvis ikke gå til punkt 2.

Start Command Prompt fra startsiden ved å skrive inn cmd og velg programmet.EduroamWin8.6

Skriv inn:

netsh
wlan
delete profile name=eduroam

EduroamWin8.0

La cmd-vinduet være oppe.

2. Høyreklikk på nettverk-snarveien nederst i høyre hjørne på skrivebordet, og velg Open Network and Sharing Center.

EduroamWin8.8

Velg Set up a new connection or network.

EduroamWin8.1

Velg Manually connect to a wireless network, trykk Next.

EduroamWin8.2

Skriv inn informasjonen som i bildet under, og trykk Next.

EduroamWin8.3

Trykk på Close.

EduroamWin8.4

3. Gå tilbake til cmd og skriv inn: set profileparameter name=eduroam authentication=wpa2 encryption=tkip authMode=userOnly
Husk å skriv inn netsh og wlan først, som i punkt 1.

Deretter trykk enter.

EduroamWin8.7

4. Så kan du gå til listen over trådløse nettverk og logge deg inn på eduroam som på bildet under.

EduroamWin8.5