Eduroam Windows 7

I denne guiden viser vi hvordan du kobler til trådløst nettverk på Campus. Det anbefales spesielt å laste ned det automatiske oppsettet for Eduroam for å få satt opp en stabil tilkobling.

Automatisk oppsett for Windows 7.
Maskiner i NMBU-domenet som får eduroam via policy trenger ikke kjøre denne fila

1. Gå til cat.eduroam.org
2. Last ned og kjør din eduroam-installer

Husk at fullt brukernavn for eduroam i NMBU er «brukernavn@nmbu.no».
Det eksisterer ikke suffix ala «@ans.nmbu.no» og «@stud.nmbu.no». Eneste gyldige suffix er «@nmbu.no»

Manuelt oppsett for Windows 7.
Om det automatiske oppsettet ikke fungerer, kan du forøke med manuelt oppsett:

Dersom dette er første gang du setter opp eduroam kan du hoppe over steg 3.

1. Trykk på ikonet for trådløst nett nederst til høyre på skrivebordet. Velg deretter «Open Network and sharing Center».

Nettverk og deling

2. Velg «Manage wireless networks».

Manage wireless net

3. Finn eduroam på lista. Høyreklikk på denne og velg «Remove network».

remove wifi profile

4. Velg «Add».

Add wireless profile

5. Velg «Manually create a network profile».

Manual network profile

6. Skriv inn «eduroam» på navn og velg «security type» og «encryption type» som vist under.

Security/encryption-eduroam

7. Gå inn på «Change connection settings».

Connection settings

8. Velg fanen «security» og gå inn på «settings».

Settings-eduroam-win7

8. Fjern haken foran «Validate server certificate». Gå deretter inn på «Configure»:

eduroam-win7-val-server-cert

9. Fjern haken i det neste vinduet som kommer opp:

EAP properties-win7-eduroam

10. Finn eduroam på lista over trådløse nettverk og koble til. Du vil da få opp et påloggingsvindu. Skriv inn brukernavn@nmbu.no og ditt nmbu-passord. Trykk OK.

network_auth_edu_win7