Eduroam Ubuntu

Denne veiledningen gjelder det trådløse eduroam-nettverket på Campus. Det anbefales spesielt å laste ned det automatiske oppsettet for Eduroam for å få satt opp en stabil tilkobling.

Automatisk oppsett:

1. Gå til cat.eduroam.org
2. Last ned og kjør din eduroam-installer.

Husk at fullt brukernavn for eduroam i NMBU er «brukernavn@nmbu.no».

Manuelt oppsett:
1. Gå til verktøylinjen og trykk på wifi ikonet. Trykk på Edit connections.

edit-conn

2.  Velg fanen Wireless og trykk Add.

wireless-ubuntu

3. Skriv inn eduroam i feltet for Connection name og i SSID.

ssid-ubuntu

4. Velg fanen Wireless security, deretter WPA & WPA2 Enterprise fra nedtrekkslista.

security-ubuntu

5. På Authentication velger du Protected EAP (PEAP) du username-feltet, skriver du inn brukernavn@nmbu.no, og i passwordfeltet ditt NMBU-passord. Trykk Save.

security2-ubuntu

6. Koble til eduroam ved å gå via verktøylinja og trådløse nettverk. Du vil få opp meldingen «No Certificate Authority certificate. Trykk Ignore.

cert-auth-ubuntu

Du skal nå være tilkoblet eduroam.