Eduroam OSX

Automatisk oppsett for OSX.

Dersom du opplever å bli koblet automatisk til nmbu-guest kan du se nederst på denne siden hvordan man fjerner nettverksprofilen for denne tilkoblingen.

1.  Gå til cat.eduroam.org
  2. Last ned og kjør din eduroam-installer (husk «@nmbu.no» etter brukernavnet ditt!)

Det anbefales spesielt for Apple produkter å laste ned det automatiske oppsettet for Eduroam for å få stabilt nett.

Manuelt oppsett for OSX.
osx_eduroam_no_01
Åpne Wi-Fi ikonet i menyen i toppen. Velg Åpne Nettverk-valgpanelet

osx_eduroam_no_02

Koble fra den gjeldende nettverksprofilen eduroam

Gå til Avansert

osx_eduroam_no_03

Lokaliser eduroam og trykk på   tegnet for å fjerne profilen permanent, nå velg OK

osx_eduroam_no_04

Åpne Wi-Fi ikonet igjen og velg Eduroam

osx_eduroam_no_05

Fyll inn brukernavn@nmbu.no og passordet ditt, avslutt med Koble til

osx_eduroam_en_07

Hit Continue

osx_eduroam_en_08

Skriv inn passordet til din Mac. Avslutt ved å trykke på oppdater instillinger.

Har du benyttet nmbu-guest så er det viktig å slette nmbu-guest nettverksprofilen fra OS-X, dette for å unngå at enheten automatisk hopper fra eduroam til nmbu-guest.

screen-shot-2016-12-06-at-08-59-05

Trykk på nettverksikonet øverst på menylinjen og velg Åpne Nettverk-valgpanelet

screen-shot-2016-12-06-at-08-59-28

Trykk på Avansert

screen-shot-2016-12-06-at-08-59-42

Velg nmbu-guest og trykk på  (minus)

Trykk OK og Apply for å lukke vinduene.

Nettverket er nå fjernet og vil ikke kobles til automatisk igjen.