Citrix Workspace

Citrix Workspace gir deg direkte tilgang til maskinene på datasalene til NMBU. Se veiledning gitt under på hvordan du skal installere og komme i gang med programmet:

• Windows brukere: Last ned Citrix Workspace fra Citrix.
    (Finnes også i «Store for Windows». Ansatte kan installere programmet fra Software Center. Men gjelder kun de som underviser.)
  • Mac brukere må minst ha versjon 10.13, helst 10.15. Og laste ned den som ligger her. IKKE den som ligger i «Appel Store»
  • Windows brukere: Etter at nedlastingen er fullført må du restarte maskinen, dette gjøres bare den første gangen.
  • Du skal du ikke åpne appen, men logge inn på portal.nmbu.no med brukernavn og passord.
  • To-faktor og MFA må være satt på for at dette skal virke på studenter.
  • Øverst på portal under «Citrix» skal det nå ha blitt lagt inn maskiner fra datasal.
  • Trykk på den maskinen du ønsker å koble til.
  • Åpne filen som ble lastet ned.
  • Det skal nå åpne et virtuelt vindu som gir deg muligheten til å jobbe på samme måte som på datasal.

Husk å logge ut av pcen når du er ferdig slik at den blir ledig til neste som ønsker å bruke pcen. Akkurat som antall pcer på en vanlig datasal er begrenset, gjelder samme begrensingen her. Vær solidarisk og ikke oppta pcen lenger enn nødvendig. En sesjon kan ikke vare lenger enn 12 timer per innlogging.