Bruk av OneDrive for Business

OneDrive for Business er en Microsoft-skytjeneste . I OneDrive for business kan du lagre og beskytte filene dine, dele dem med andre og få tak i dem fra hvor som helst på alle enhetene dine.

Ditt NMBU område i OneDrive heter OneDrive for Business – Norwegian University of Life Sciences mens din eventuelle private konto vil hete OneDrive – Personal hvis du velger å koble til denne fra NMBU PC.

For enkel tilgang til mapper andre deler med deg kan mappene legges til i Windows sin fil-utforsker. Åpne OneDrive-appen fra office.com. Trykke på ‘Shared’ i venstremenyen og åpne aktuell mappe under ‘Shared with you’. Trykke ‘Sync’ knappen på verktøylinja. Dette er forklart nærmere her fra punkt 3.

Opplever du full C:\ etter synkronisering til OneDrive kan du frigjøre plass på lokal PC uten å slette det i OneDrive på følgende måte. Høyreklikk på mappen du vil frigjøre plass fra, og velg ‘Frigjør plass’ / ‘Free up space’. Den lokale kopien vil da slettes, men filen vil bli liggende tilgjengelig i OneDrive tilgjengelig. Slik beskriver Microsoft de tre ikon-typene:

Pålogging til din private OneDrive er med din private epostkonto.

Nanokurs i bruk av OneDrive for business kan du finne hos Microsoft