Blokkering av makro på Word / Excel dokumenter

IT-avdelingen tester ytterligere tiltak for å stoppe utbredelsen av phishing-saker, nemlig blokkering av muligheten for å kjøre makro på Word / Excel dokumenter som er lastet ned fra internett. Dvs at alle dokumenter som er lastet ned fra internett (Trusted Sites og Local Intranet er godkjent) vil blokkere makro fra å kjøre.

Dersom man allikevel trenger å kjøre makro kan man høyreklikke på filen og velge «Unblock» i utforskeren.

makro_blokk

Etter det skal det fint gå an å kjøre makro igjen.