Back up for studenter

Back up er en svært rimelig forsikring mot å miste data og filer.

Ekstern harddisk

Mange har i dag en ekstern haddrisk man kobler til datamaskinen og kopierer over filer til. Dette er en enkel måte å ta back up på, som også er helt grei når det kommer til trygghet. Du velger selv hvor stor harddisk du kjøper. Husk bare å kjøp stor nok harddisk om du skal kopiere alle filene du har på datamaskinen din.

De fleste operativsystemene har integrerte løsninger for regelmessig back up av viktige filer. Nedefor finner du guider til noen av de mest brukte operativsystemene:

Regelmessig back up i Windows 7

Bruker du Mac OS X er Apples egen guide svært god. Den finner du her.

Skylagring

Lagring av filer og data i «Skyen» er blitt veldig populært de siste årene. Gjennom NMBU og din webmail har du 25GB lagring i Microsoft OneDrive. Her kan du logge inn og lagre filer. Disse vil du kunne finne igjen ved å logge inn fra en hvilken som helst datamaskin. Filene du har lagt her vil altså ikke forsvinne selvom datamaskinen din krasjer.

Det finnes flere typer løsninger for lagring i såkalte «Skytjenester». Dropbox er en annen veldig poplulær tjeneste. Her kan du også sette opp automatisk synkronisering fra flere enheter, som for eksempel kameraet på mobilen din. Dermed vil du ha back up av bildene dine. Fremgangsmåte for å sette opp dette finner du på dropbox sine nettsider, her. Naviger mellom de forskjellige plattformene med ikonene på toppen av nettsiden.