Autodesk Student Lisens

Studenter på NMBU kan registrere seg på Autodesk sine nettsider og laste ned programvare fra Autodesk som for eksempel Autocad, Civil3D osv.
Studentlisensen vil gi dere tilgang til programmene i 3 år.

1. Gå til denne siden for å lage og assosiere en studentbruker: http://www.autodesk.com/education/free-software/all

2. Trykk på en av programmene for å komme til siden hvor du kan lage en ny bruker:
Autodesk_student_1

3. Trykk på «create an account»
Autodesk_student_9

4. Skriv deretter inn egen informasjon og studentepost(@nmbu.no) slik som eksempelet vist nedenfor. Husk på at du må lage et unikt brukernavn for din autodesk bruker. Passordet du lager må være mellom 8-12 bokstaver langt og inneholde minst en bokstav og ett tall.
Autodesk_student_2

5. Du vil nå få en mail på student eposten med en link som du må klikke på for å autentifisere din nye profil.

6. Nå kan du velge valget «sign in» på program siden du var på istad med ditt autocad brukernavn(eller nmbu studentepost) og passord (eksempelvis http://www.autodesk.com/education/free-software/autocad):
Autodesk_student_10
Autodesk_student_4

7. Deretter velger du versjon, språk og operativsystem (legg merke til at mac-versjonen av programmer ikke alltid finnes i den nyeste versjonen)
Autodesk_student_5

8. Når du har gjort dette vil det genereres en lisenskode på bunnen av side, denne vil også sendes på kopi til student eposten (hvis det dukker opp en feilmelding ved produksjonen av lisensen kan det hjelpe å logge ut og inn av autodesk kontoen)
Autodesk_student_6

9. Trykk på last ned og vent til filen har lastet ned før du klikker på den for å starte nedlasting/installasjon prosessen.

10. Trykk på «install» for å velge dine programtillegg og for å initiere installasjons prosessen.
Autodesk_student_7

Autodesk_student_8

Steg 6-10 kan repeteres for å laste ned hvilket som helst annet program fra Autodesk sin utdannings katalog
http://www.autodesk.com/education/free-software/all