AppLocker

Hva er AppLocker?

AppLocker er et verktøy designet for å motvirke blant annet ransomware, en type skadelig programvare som krypterer filene dine og krever løsepenger for å låse de opp igjen. Måten programmet fungerer på er at det lar IT sentralt hviteliste programvare som kan kjøres på maskinene og er et effektivt verktøy for å forhindre at uønsket programvare kjører i bakgrunnen på maskinen.

Hvordan fungerer AppLocker på NMBU?

Foreløpig er det kun «ikke signerte» programmer på utvalgte plasser på NMBU PCer som blir blokkert. Ta kontakt med it@nmbu.no for detaljer. Alle programmer som ligger i Application catalog blir hvitelistet og kan kjøres uten problem.

Les mer om datasikkerhet i skrivet fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet:

https://www.nsm.stat.no/globalassets/dokumenter/veiledninger/systemteknisk-sikkerhet/s-01-fire-effektive-tiltak-mot-dataangrep.pdf