Antivirus og sikkerhet

Datasikkerhet blir bare viktigere og viktigere. IT-avdeligen oppforderer derfor alle brukere av NMBUs nett å skanne datamaskinen sin for virus og spyware med jevne mellomrom. Gjør dette hvertfall månedlig, gjerne oftere.

Det anbefales kun å ha ett program mot virus installert på datamaskinen. Flere antivirusprogrammer skaper ofte mer trøbbel for hverandre enn de gjør nytte for seg. Antivirusprogrammer hjelper desverre ikke mot alle typer infeksjoner. Det finnes flere typer spyware og malware som ikke antivirusprogrammene klarer å oppdage. For å hindre spyware og malware finnes det da tilsvarende programvare for å fjerne dette.

Antivirus

Microsoft Security Essentials er Microsofts eget antivirusprogram. Programmet er skreddersydd for windows og kan kjøre i bakgrunnen uten å ta opp for mye av datamaskinens ressurser. Programmet er allerede integrert i Windows 8.1

Bruker du Windows 7 eller Windows Vista kan du laste ned programmet her.

Antispyware

Spybot er et veldig populært program for å blokkere og hindre spyware og lignende fra datamaskinen din. Programmet finnes i en gratisversjon og en versjon som koster penger. Gratisversjonen fungerer ypperlig og kan lastes ned her.

Antimalware

Malwarebytes Anti-malware er et effektivt program som fjerner malware som har kommet inn på datamaskinen din. Her er det også en gratisversjon og en versjon man må betale for. Gratisversjonen fungerer fint. Programmet finner du her.

Husk å oppdater programmene før du skanner datamaskinen. Slik sørger du for at du er beskyttet mot de siste truslene innen virus, spyware og malware.