AIP-klient og klassifisering for studenter

Azure Information Protection-klienten (classic) er den opprinnelige nedlastbare klienten for organisasjoner som bruker Azure Information Protection for å klassifisere og beskytte dokumenter og e-poster, eller en Rights Management-tjeneste for å beskytte dataene sine.

Dersom API-klienten ikke er installert på maskinen så kan den installeres fra: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=53018

Det er den klassiske versjonen av AIP klient man skal bruke. Når man trykker Download knappen, velg AzInfoProtection.exe.

For å klassifisere dokumenter kan man høyreklikke på ønsket dokument og velge «Klassifiser og beskytt».

Logg inn med brukernavn@nmbu.no hvis man blir bedt om dette.

Velg deretter ønsket klassifisering for det valgte dokumentet.

Man kan finne mer nyttig info om klassifisering av filer her.

Dersom man jobber fra en Mac og skal klassifisere, kan man gjøre dette via Student Home Office. AIP-klienten skal være ferdig installert der.